november 18, 2021

Wat is winkelvastgoed en waarom zou ik erin investeren?

Door admin

Naarmate de detailhandel verschuift naar online winkelen, is de hoeveelheid winkelruimte toegenomen. Dit betekent dat er voor beleggers veel mogelijkheden zijn om te investeren in commercieel vastgoed. Er zijn veel redenen om na te denken over beleggen in winkelvastgoed. Ten eerste is het een van de meest stabiele investeringen omdat het altijd nodig is, ongeacht het economische klimaat. Ten tweede zijn winkelcentra en winkelcentra niet zo beïnvloed door e-commerce als andere soorten detailhandelaren, omdat mensen er nog steeds naar toe gaan voor amusement en gezelligheid. Tot slot kan beleggen in commercieel vastgoed een goede manier zijn om uw beleggingen te diversifiëren.

Wat is het verschil tussen prime en non-prime winkelruimte?

Winkelruimte wordt voornamelijk gebruikt om producten voor een korte periode na verkoop op te slaan. Dit is anders dan kantoorruimte waar medewerkers de hele dag werken en de kantoorruimte ‘s nachts als hun thuis gebruiken. Dit leidt tot een verschil in ontwerp, aangezien winkelruimtes meestal zijn ontworpen met een specifiek doel – om shoppers aan te moedigen producten te kopen. Met meer bezoekers kunnen winkeliers hogere huurprijzen van hun huurders vragen voor winkelpanden. Kantoorruimtes zijn daarentegen flexibeler omdat ze niet worden beperkt door dezelfde beperkingen als die van retailers. Ze kunnen voor allerlei doeleinden worden ontworpen en hoeven niet te worden aangepast aan wat momenteel in de mode is.

De elementen van een succesvolle winkelruimte begrijpen

Een succesvolle winkelruimte heeft drie hoofdcomponenten: de handeling van het bewegen door de ruimte, de handeling van browsen of winkelen, en de handeling van het kopen. Wanneer deze drie componenten allemaal op een verstandige manier worden samengevoegd, ontstaat er een klantvriendelijke winkelervaring. Winkelruimten moeten de volgende elementen hebben om succesvol te zijn:

  1. Een entree waar mensen naar binnen willen lopen;
  2. Een gevoel van ontdekking;
  3. Een gevoel van ruimte;
  4. Parkeren in de buurt voor klanten die niet ver willen lopen of die voor hun boodschappen de auto of het openbaar vervoer nodig hebben;
  5. Kwalitatieve bewegwijzering en bewegwijzering in de winkel;
  6. Eigen winkels in drukbezochte gebieden met betaalbare huurprijzen;
  7. Winkels die eigendom zijn van het bedrijf in gebieden met veel verkeer en hogere huren waar het bedrijf meer kan vragen voor producten en diensten (dwz winkelcentra).

Waarom institutionele beleggers zich tot winkelpanden wenden

Institutionele beleggers wenden zich tot winkelpanden omdat het voor hen een aantrekkelijke optie is. Winkelpanden zijn niet alleen een investeringsmogelijkheid, maar ook een diversificatiestrategie die kan helpen het risico in portefeuilles te verminderen. Het is belangrijk voor institutionele beleggers om na te denken over hun langetermijndoelen en hoe hun beleggingen die doelen zullen beïnvloeden. Een van de voordelen van beleggen in winkelvastgoed is dat institutionele beleggers hierdoor kunnen profiteren van de wereldwijde demografische trends en hen een potentiële afdekking tegen inflatie bieden.