oktober 28, 2021

Je onderneming vergroenen? Denk dan aan deze opties!

Door admin

Vergroening is een onderwerp dat in iedere onderneming centraal staat. Dit komt door diverse aspecten. Enerzijds wil je natuurlijk als onderneming zelf op een goede manier bezig zijn met het klimaat. Anderzijds vinden potentiële partners, klanten en medewerkers de mate van vergroening binnen een onderneming steeds belangrijker. Hierdoor wordt je als onderneming vanuit meerdere kanten richting de vergroening geduwd. Het kan echter als ondernemer behoorlijk lastig zijn om deze vergroening te concretiseren. Juist hierom hebben we in deze blog enkele voorbeelden van toegankelijke vergroeningen voor iedere onderneming op een rijtje gezet!

Klimaatsysteem

Het installeren van een klimaatsysteem op jouw werkplek is een goede manier om jouw organisatie te vergroenen. Het klimaatsysteem draagt namelijk niet alleen bij aan een beter milieu, maar draagt ondertussen ook op een positieve manier bij aan het werkklimaat in jouw onderneming. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in het kantoor altijd de gewenste temperatuur heeft en dat er daarnaast altijd voldoende frisse lucht in het kantoor aanwezig zal zijn. Je zal op de lange termijn werken dat het werkklimaat gezonder is en alle medewerkers van de onderneming dus ook beter zullen presteren. Een win-winsituatie dus!

Elektrische leaseauto’s

Het rijden in elektrische leaseauto’s is misschien wel een van de meest ‘groene’ dingen die je als onderneming kunt doen. Je straalt namelijk zowel intern als extern uit dat je bezig bent met het klimaat. Wanneer al jouw personeel in een Ford Mustang Mach E naar werk rijdt, dan zien buitenstaanders jouw personeel ook in deze auto rijden. Met name het feit dat een elektrische leaseauto meer geld kost dan een niet-elektrische auto geeft het beeld dat je oprecht bezig bent met het klimaatprobleem. Daarnaast zijn elektrische auto’s ook heel erg mooi en gebruiksvriendelijk. Bekijk bijvoorbeeld eens de Kia EV6. Deze elektrische auto is niet alleen een genot voor het oog maar rijdt ook nog eens met gemak 500 kilometer op één batterij! We kunnen je dan ook bijna garanderen dat iedere medewerker de werkplek als aangenamer zal gaan ervaren als hij of zij in een Kia EV6 van de zaak kan rijden.